Thursday, 14 July 2011

CUti = taK CUti

arini ari khamis..14 Jun 2011..

aku lupe sepatutnye arini aku kai bj batik..tp biarlah..aku dh terpakai..nak wat cmne..takkan aku nak lik umah lik semate2 sb nak tukor baju..nak tukor pon kene iron lg..huhuhu..2 ari aku EL..boring gak dok umah..tp kdg2 best gak..dok umah pon bukan leh tido..layan anak kecik aku tu jek..dh la die tu siang tido x smpai 1 jam dh jg..yg aku paling heran..time aku dah siap keje sume..then baru nak labuhkan badan aku yg slim ni kat katil..time tu ler die jg..huh.tak bg chance lgsung mama die nak tido di siang ari..

bile die dh jg..terpakse la aku pon berjg same..kang byk kije lak die buat tanpe pengetahuan aku..kang aku carik sikat aku tak jumpe..aku carik botol susu tak jumpe..ntah mane ntah die humban..dan paling die suke bile aku bukak pintu grill umah aku..oh..bukan men die hentak 2 kaki die soh pakaikan kasut  sb die nak bertukang kat luar tu..

rela la die men panas kat luar tu..kutip2 rumput..batu..plastik jajan..dan mcm2 lg..aku perhatikan jek dari jauh dengan mate aku yg nak kuyu ni....takot2 die gi masukkan kutipan die tu dlm mulut die..tp walau penat cmne pon aku..bile die takde rase sunyi plak idup aku ni..ari tu aku pukul tgn die..sengaje je aku pukul kuat2 sket tp takde la smpai lebam.. sb die teraburkan nasik die..die pon ape lg menangis sekuat ati..nangis bukan sb aku pukul die..sb aku amek sudu die..die nmmg suke dgn sudu..

ni la antare gelagat2 die..

 
tumbuk lada itam
kutip2 batu

ikut suke ati die nak letak mane batu tu

kutip batu lagi

ikut suke ati die nak wat pe ngn batu die tu

nangis sb mama tak kasik kutip batu dh

kemas2 kotak pensel

lukih2

berkebun

kunun2 sapu sampah

tukar port

ntah ape lg die nak buat ntah

ni ler die care yg betol

longgok je sampah kat tepi

nangis
tu ler die antare keje2 anak aku..makin ari ade jek perkembangan die..skg dh mule ikut ape org cakap..dan mule tiru ape org buat..so..jgn ler sesekali wat bende tak baik depan die..kang die tiru..huhuuuhuu..

fullstop.:)

No comments:

Post a Comment