Thursday, 14 July 2011

D.A.M.I.A

D.A.M.I.A ku
  • DAMIA..nama yang cukup indah..seindah ertinya..

  • DAMIA~~nama ini aku pilih khusus untuk anak aku yg dulu penah aku kandungkan dan skg dh pon 1 tahun 2 bulan..

  • DAMIA~~setelah aku sebut nama ini berkali2...barulah aku sedar..kenape Allah mentakdirkan aku untuk pilih nama ni..

  • DAMIA~~Daniel..Mirul..Mia..ya..merekalah sebenarnya DAMIA.

  • DAMIA~~telah membuka apa yang tersirat yang sebelum ni aku tak pernah perasan..dan aku sayangkan mereka semua..
 

TERIMA KASIH YA ALLAH..ATAS KURNIAAN INI..:))))

CUti = taK CUti

arini ari khamis..14 Jun 2011..

aku lupe sepatutnye arini aku kai bj batik..tp biarlah..aku dh terpakai..nak wat cmne..takkan aku nak lik umah lik semate2 sb nak tukor baju..nak tukor pon kene iron lg..huhuhu..2 ari aku EL..boring gak dok umah..tp kdg2 best gak..dok umah pon bukan leh tido..layan anak kecik aku tu jek..dh la die tu siang tido x smpai 1 jam dh jg..yg aku paling heran..time aku dah siap keje sume..then baru nak labuhkan badan aku yg slim ni kat katil..time tu ler die jg..huh.tak bg chance lgsung mama die nak tido di siang ari..

bile die dh jg..terpakse la aku pon berjg same..kang byk kije lak die buat tanpe pengetahuan aku..kang aku carik sikat aku tak jumpe..aku carik botol susu tak jumpe..ntah mane ntah die humban..dan paling die suke bile aku bukak pintu grill umah aku..oh..bukan men die hentak 2 kaki die soh pakaikan kasut  sb die nak bertukang kat luar tu..

rela la die men panas kat luar tu..kutip2 rumput..batu..plastik jajan..dan mcm2 lg..aku perhatikan jek dari jauh dengan mate aku yg nak kuyu ni....takot2 die gi masukkan kutipan die tu dlm mulut die..tp walau penat cmne pon aku..bile die takde rase sunyi plak idup aku ni..ari tu aku pukul tgn die..sengaje je aku pukul kuat2 sket tp takde la smpai lebam.. sb die teraburkan nasik die..die pon ape lg menangis sekuat ati..nangis bukan sb aku pukul die..sb aku amek sudu die..die nmmg suke dgn sudu..

ni la antare gelagat2 die..

 
tumbuk lada itam
kutip2 batu

ikut suke ati die nak letak mane batu tu

kutip batu lagi

ikut suke ati die nak wat pe ngn batu die tu

nangis sb mama tak kasik kutip batu dh

kemas2 kotak pensel

lukih2

berkebun

kunun2 sapu sampah

tukar port

ntah ape lg die nak buat ntah

ni ler die care yg betol

longgok je sampah kat tepi

nangis
tu ler die antare keje2 anak aku..makin ari ade jek perkembangan die..skg dh mule ikut ape org cakap..dan mule tiru ape org buat..so..jgn ler sesekali wat bende tak baik depan die..kang die tiru..huhuuuhuu..

fullstop.:)

Wednesday, 6 July 2011

SEMUANYA KERANA MU..

mase aku taip hurup mule2 entri ni iaitu urup "m" jam kat pc aku dah pukul 1.06 pm..time lunch la weh..aku cdg nak turun li makanan kat kafe..tp rasenyek cam kene beratur panjang jek..terus aku batalkan niat suci murni utk perut itu..lgpun kwn opis aku kate..ade mknan kat opis..sb ade meeting..:) kalo aku lapo gak terpakse la aku selongkar pantri carik megi..huhuii..

arini aku tak banyak kije..rase cam boring plak..semalam berbengkel 1 ari..walaupon boring tp best sb mase aku terluang dgn bende2 berpekdah...tak le cm arini..tp kalo keje dtg kang..2,3 longgok lak nak kene siapkan dlm 1 mase...terpakse la menukarkan diri ku ini kepada robot transformers. tp aku nak jadik bumblebee jek tau..

byk keje ke..tak ke..tu mmg dh lumrah..kalo memanjang byk kije smpai skru otak sket lagi nak tertanggal..merbahayekan kesihatan gak kan..actually aku suke ngan kije aku skg..syukur Alhamdulillah..kawan2 opis pon best2..sporting..kdg2 jadik katun.i likeeee...aku suke something yg leh wat aku ketawe sambil gelak..hahaha..sape yg tak suke kan..ketawe tandenye kt takde masalah berat..kalo ade masalah berat..usahkan ketawe..senyum pon lum tentu.. 

ermm...papepun..ape yg aku ade skg..sumenye keranaMu Allah..Engkau yg memberi..dan engkau jugak boleh menarik semula..semoge aku sentiase sedar dan waras tentang sume tu walaupon pedang dh betol2 kat leher aku untuk disembelih..

aku nak gi makan lah..lapo tahap manusia dah nih..nanti bile aku boring smbung ar lik..
sekian terima kasih. (^,^)

Kerana saya seorang MUSLIM~~Assalamualaikum w.b,t :)

Hari nie 7 Julai 2011..ari rabu bersamaan 7 Sha'ban 1432 Hijrah..jam 10.00 pagi di opis..hehehhhee..(nampak ngat mengular ngn bende len) :p..aku sengaje create 1 blog khusus untuk cite2 kehidupan aku ngn ape yg berlaku di sekeliling yg aku nmpak ngan mate kasar aku yg kdg2 rabun..kdg2 clear nih..tp Alhamdulillah cantik lagi..hikhik..just to sharing the knowledge or transfer de knowledge coz sharing is caring..:) 

Setakat kehidupan aku dari aku celikkan mate subuh td smpai skg nih..cite2 kehidupan baru aku arini cm bese2 jek..bangun pg..mandi..smbhyg..siap2 nak gi opis..siap2kan anak..kemas katil..dan  kemas ape2 jek yg aku nmpak berterabur..coz aku tak suke kesepahan kerana ia mengundang kestressan..hahaha..ayat power mase aku gi melawat planet apekebende ntah dulu...:p 
So..4 de starting..aku nak ucapkan WELCOME to the world of Blogger utk diri ini.. semoge aku berjaye menulis..errr..menaip mcm2 cite dlm blog aku nih..maybe ia cite seram..cite serius..cite sedey2 smpai kuar air idung..cite suspen cm cite transformers..dan paling aku suke cite katun..:p 

ok lah..maleh dh nak taip..blog ni aku tak war2 kan kat seluruh dunia..sb aku x suke glamer..nanti tak leh shuping bj murah2 bile dh glemer..hahahhaa..sape yg jumpe blog ni..kire tu nasib dorg la..maybe dah tertulis perjalanan jari2 dorang utk ari tu tuhan dh tentukan utk klik blog nih...yelah..sesungguhnye ATURAN ALLAH ADALAH YG TERINDAH..:))))

Wallahualam Bissawab (-_-)